Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heelsum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Heelsum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2450 tot wel €9000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Renkum | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Heelsum juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Heelsum. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.700€3.100 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.900€3.550 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.400€5.450 – €9.500Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heelsum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heelsum is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-heelsum-6866

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heelsum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Renkum. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten installeren die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mailadres: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Heelsum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model rijmt met uw situatie. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Heelsum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Heelsum.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal populaire traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten beloven een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Heelsum binnen een paar weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare of 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heelsum is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heelsum hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie