Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ederveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Ederveen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze webpagina leest u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de kosten, de WMO en veiligheid. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1850 oplopend tot 9700, inclusief montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEde | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Ederveen juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Ederveen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.850 – €8.400€3.050 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.600€4.450 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.950 – €13.000€4.600 – €10.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ederveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ederveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ederveen-6744

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ederveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ede. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mailadres: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ederveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welk systeem in lijn is met uw woning en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Ederveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ederveen.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele professionele fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Ederveen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah & Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ederveen is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ederveen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie