Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wekerom

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wekerom biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker leest u bruikbare details inzake trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 & €8100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Ede | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Wekerom juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Wekerom. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.650 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.100 – €8.300€2.650 – €5.800halve dag
Twee bochten€5.650 – €11.000€3.900 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.700€4.900 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wekerom.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wekerom is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wekerom-6733

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Wekerom voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ede. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Wekerom subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen introduceren en vertelt welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Wekerom.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Wekerom.

Populaire merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Wekerom binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wekerom is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wekerom benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie