Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Otterlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Otterlo verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze site leest u nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1650 en €9800, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Ede | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Otterlo juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 of meer.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Otterlo. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.500€2.900 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.100€3.900 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.300€4.700 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Otterlo.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Otterlo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-otterlo-6731

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Otterlo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ede. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een model aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Otterlo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Otterlo.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Otterlo.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Otterlo al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah + Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Otterlo is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Otterlo verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie