Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Angeren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Angeren kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare beschrijvingen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1700 & €8500, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Lingewaard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Angeren juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Angeren. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.500€3.400 – €6.200halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.700€4.450 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.600€5.000 – €9.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Angeren.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Angeren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-angeren-6687

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Angeren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Lingewaard. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Angeren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere opties tonen en adviseert welk type lift past past bij de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Angeren.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Angeren.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken focussen zich op een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele erkende ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Angeren al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa en PractiComfort verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Angeren is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Angeren werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie