Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bemmel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Bemmel biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u waardevolle details ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2100 en €9900, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Lingewaard | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Bemmel juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Bemmel. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.800€2.950 – €6.4001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.800€3.750 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.400€5.100 – €10.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bemmel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bemmel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bemmel-6681

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Bemmel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lingewaard. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Bemmel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Bemmel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Bemmel.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende goede producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Bemmel binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator & Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bemmel is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bemmel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie