Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herveld

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Herveld biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina vindt u nuttige details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2200 en €8500, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6674
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Herveld juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Herveld. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.750 – €2.1004 uur
1 bocht€4.850 – €8.300€3.350 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.000 – €11.000€4.400 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.400€4.750 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Herveld.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Herveld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-herveld-6674

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Herveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem aanschaffen die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Herveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Herveld.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Herveld.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse bekende ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Herveld binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Strobbe verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Herveld is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Herveld werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie