Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zetten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Zetten vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens inzake trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2450 oplopend tot 9300, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Overbetuwe | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Zetten mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.250 incl. montage.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Zetten. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.900€3.000 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.500 – €11.600€4.400 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €14.100€4.650 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zetten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zetten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel showrooms bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zetten-6671

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zetten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. montage.Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Overbetuwe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Zetten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en geeft aan welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Zetten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Zetten.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele goede merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele goede traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Zetten in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare + TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zetten is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zetten verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie