Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lent

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Lent vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina leest u waardevolle informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Nijmegen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1800 tot zo’n €9900, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Nijmegen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Lent juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Lent. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.800 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.500€2.800 – €6.1005 uur
2 bochten€6.550 – €11.800€4.500 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €14.300€4.700 – €9.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lent.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lent is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lent-6663

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lent voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nijmegen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nijmegen. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nijmegen (https://www.nijmegen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mariënburg 30
 • 6511 PS, Nijmegen
 • Website: www.nijmegen.nl
 • E-mailadres: vraag@sociaal-wijkteam.nl
 • Telefoonnummer: 0880011300

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Lent lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Lent.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lent.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Lent binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator & Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lent is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lent communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie