Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elst

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Elst verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle tips over trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €2300 tot zo’n €9300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Elst juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Elst. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.850 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.600 – €8.800€3.450 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.000€4.350 – €7.6001 dag
Spiltrap€7.550 – €13.400€5.150 – €9.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Elst.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Elst kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-elst-6660

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Elst voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Elst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende modellen demonstreren en informeert welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Elst.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Elst.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan in voor een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Minivator. Bekende aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Elst binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Elst is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Elst benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie