Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wamel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Wamel biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u praktische beschrijvingen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 tot maar liefst €8400, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente West Maas en Waal | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Wamel juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel vindt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Wamel. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€5.400 – €9.000€3.400 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.650 – €11.700€3.900 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.200 – €12.400€4.950 – €10.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wamel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wamel kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wamel-6659

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Wamel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Wamel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en geeft aan welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Wamel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wamel.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse populaire traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf bekende fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Wamel binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wamel is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wamel communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie