Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deest

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Deest vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via deze website leest u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Ook kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Druten.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 & €9500, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Druten | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Deest juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Deest. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.150 – €9.200€3.200 – €5.200Dagdeel
2 bochten€5.900 – €10.200€3.650 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.800€5.150 – €10.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Deest.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Deest kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-deest-6653

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Deest voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Druten binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Druten. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift laten plaatsen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heuvel 1
 • 6651 DA, Druten
 • Website: www.druten.nl
 • E-mailadres: zorgloket@druten.nl
 • Telefoonnummer: 0487580100

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Deest onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte liften demonstreren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook leveren in Deest.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Deest.

Goede merken
In ons land zijn meerdere populaire leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse goede merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer. Bekende adviseurs van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Deest binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator & TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Deest is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Deest werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie