Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Horssen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Horssen biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u bruikbare details over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Druten.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1850 tot zo’n €9200, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDruten | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Horssen februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het installeren van een traplift in Horssen. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.600 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.200€3.400 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €10.400€3.800 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.700 – €12.900€4.800 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Horssen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Horssen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-horssen-6631

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Horssen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Druten door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Druten. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift selecteren die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heuvel 1
 • 6651 DA, Druten
 • Website: www.druten.nl
 • E-mailadres: zorgloket@druten.nl
 • Telefoonnummer: 0487580100

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Horssen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en vertelt welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Horssen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Horssen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende professionele merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele goede producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Populaire adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Horssen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah + Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Horssen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Horssen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie