Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Altforst

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Altforst verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker leest u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1800 en €8100, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWest Maas en Waal | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Altforst juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.650 of meer.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Altforst. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.300€2.650 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.400€4.050 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €12.800€4.800 – €9.2006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Altforst.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Altforst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-altforst-6628

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Altforst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Maas en Waal. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Altforst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Altforst.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Altforst.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Altforst binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn of Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Altforst is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Altforst communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie