Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alphen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Alphen kan u daarbij helpen! Veel senioren kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke details m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €1850 en €8000, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWest Maas en Waal | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Alphen juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Alphen. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.400 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €10.500€4.050 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.400 – €12.300€5.350 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Alphen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Alphen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-alphen-6626

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Alphen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Maas en Waal. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Alphen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft aan welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Alphen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Alphen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 goede ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Alphen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Triwa en Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Alphen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Alphen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie