Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hernen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Hernen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze website vindt u waardevolle tips m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en onderhoud. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €9200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Wijchen | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Hernen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.300 of nog duurder.
 • Opties zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Hernen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.750 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €8.900€2.600 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.800€4.450 – €7.400Eén dag
Spiltrap€7.500 – €13.900€5.450 – €9.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hernen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hernen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hernen-6616

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hernen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wijchen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mail: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Hernen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende liften introduceren en adviseert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Hernen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hernen.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere geschikte fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Hernen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator & Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hernen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hernen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie