Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niftrik

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Niftrik maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bieden wij nuttige gegevens betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1750 en €9400, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Wijchen | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Niftrik april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder treft u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Niftrik. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.100€3.050 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.000€4.100 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.400 – €12.100€5.000 – €10.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Niftrik.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Niftrik is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-niftrik-6606

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Niftrik voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Wijchen. Mensen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift kopen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mail: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Niftrik subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende opties laten zien en adviseert u over welk model aansluit op uw woning en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In deze tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Niftrik.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Niftrik.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Niftrik binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Minivator + Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Niftrik is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Niftrik verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie