Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ven-Zelderheide

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Ven-Zelderheide maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina kunt u aan de slag met waardevolle tips m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de montagekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Gennep.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 en €8900, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGennep | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Ven-Zelderheide juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Ven-Zelderheide. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.000€3.200 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.100€4.500 – €7.2001 dag
Spiltrap€7.550 – €12.200€4.500 – €10.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ven-Zelderheide.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ven-Zelderheide is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ven-zelderheide-6599

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ven-Zelderheide voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gennep door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gennep. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift laten installeren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ellen Hoffmannplein 1
 • 6591 CP, Gennep
 • Website: www.gennep.nl
 • E-mail: zorgloket@gennep.nl
 • Telefoonnummer: 0485494141

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Ven-Zelderheide onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en informeert u over welk model past bij uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Ven-Zelderheide.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ven-Zelderheide.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Ven-Zelderheide binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare of TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ven-Zelderheide is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ven-Zelderheide hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie