Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Milsbeek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Milsbeek kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website bieden wij uitgebreide beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, technische details, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Gennep.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2450 en €8100, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGennep | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Milsbeek februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.100 of meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Milsbeek. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.100€2.500 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.700€3.700 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€7.850 – €12.500€5.400 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Milsbeek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Milsbeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-milsbeek-6596

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Milsbeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gennep door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Gennep. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ellen Hoffmannplein 1
 • 6591 CP, Gennep
 • Website: www.gennep.nl
 • E-mail: zorgloket@gennep.nl
 • Telefoonnummer: 0485494141

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Milsbeek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende opties laten zien en informeert u over welk model in lijn is met uw situatie. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Milsbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Milsbeek.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele erkende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Milsbeek binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Milsbeek is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Milsbeek werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie