Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Plasmolen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Plasmolen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Hieronder vindt u belangrijke details over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Mook en Middelaar.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1750 tot wel €9500, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMook en Middelaar | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Plasmolen juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Plasmolen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.850 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.350 – €9.800€3.000 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.300€4.000 – €7.000Eén dag
Spiltrap€8.300 – €13.700€5.350 – €10.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Plasmolen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Plasmolen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-plasmolen-6586

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Plasmolen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mook en Middelaar met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Mook en Middelaar. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 6
 • 6585 AP, Mook en Middelaar
 • Website: www.mookenmiddelaar.nl
 • E-mailadres: wmo@mookenmiddelaar.nl
 • Telefoonnummer: 0246961111

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Plasmolen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen introduceren en informeert welke uitvoering past bij uw woning en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Plasmolen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Plasmolen.

Professionele merken
In Nederland zijn 5 bekende traplift fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse betrouwbare leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Plasmolen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift + PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Plasmolen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Plasmolen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie