Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mook en Middelaar

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Mook en Middelaar kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert bieden wij belangrijke details met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Mook en Middelaar.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1900 & €8400, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMook en Middelaar | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Mook en Middelaar juli 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Mook en Middelaar. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.850 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.500€2.550 – €6.8005 uur
2 bochten€5.550 – €10.400€4.450 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.000€4.700 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Mook en Middelaar.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Mook en Middelaar is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-mook-en-middelaar-6586

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Mook en Middelaar voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mook en Middelaar met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Mook en Middelaar. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een stoellift kopen die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 6
 • 6585 AP, Mook en Middelaar
 • Website: www.mookenmiddelaar.nl
 • E-mail: wmo@mookenmiddelaar.nl
 • Telefoonnummer: 0246961111

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Mook en Middelaar bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Mook en Middelaar.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met goede leveranciers van trapliften in Mook en Middelaar.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal erkende ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Mook en Middelaar binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mook en Middelaar is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Mook en Middelaar werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie