Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerkrade

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Kerkrade biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met belangrijke details met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Kerkrade.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 oplopend tot 8100, inclusief installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKerkrade | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Kerkrade mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Kerkrade. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.650 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.100 – €9.000€2.650 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €11.200€3.750 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.850 – €13.300€5.300 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kerkrade.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kerkrade is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kerkrade-6465

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kerkrade voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kerkrade binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kerkrade. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Kerkrade (https://www.kerkrade.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 33
 • 6461 EC, Kerkrade
 • Website: www.kerkrade.nl
 • E-mail: gemeentehuis@kerkrade.nl
 • Telefoonnummer: 0455676767

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Kerkrade onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende opties tonen en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Kerkrade.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Kerkrade.

Populaire merken
In ons land zijn enkele erkende producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende professionele leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Kerkrade al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Otolift & Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kerkrade is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kerkrade hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 110 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie