Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eygelshoven

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Eygelshoven vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze webpagina treft u praktische adviezen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Kerkrade.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot maar liefst €9500, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKerkrade | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6469
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Eygelshoven juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Eygelshoven. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.900€3.050 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.700€4.000 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.400€4.800 – €9.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eygelshoven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Eygelshoven is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-eygelshoven-6469

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Eygelshoven voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kerkrade via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kerkrade. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Kerkrade (https://www.kerkrade.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift kopen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 33
 • 6461 EC, Kerkrade
 • Website: www.kerkrade.nl
 • E-mailadres: gemeentehuis@kerkrade.nl
 • Telefoonnummer: 0455676767

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Eygelshoven subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Eygelshoven.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Eygelshoven.

Professionele merken
In ons land zijn vijf bekende merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 erkende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Grote verkopers van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Eygelshoven binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn en RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eygelshoven is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eygelshoven werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie