Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jabeek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Jabeek biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand bekijkt u uitgebreide details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1650 en €8300, inclusief montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Beekdaelen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6454
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Jabeek mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Jabeek. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.000€2.750 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.900€4.500 – €7.9001 dag
Draaiende trap€7.750 – €13.700€5.550 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Jabeek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jabeek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-jabeek-6454

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Jabeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beekdaelen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Jabeek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden tonen en adviseert welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Jabeek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Jabeek.

Erkende merken
In Nederland zijn vijf professionele merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken werken met een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal erkende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Jabeek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn en Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jabeek is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Jabeek communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie