Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Merkelbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Merkelbeek kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site treft u nuttige informatie omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2000 tot wel €8700, inclusief montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Beekdaelen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6447
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Merkelbeek mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Merkelbeek. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.800 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.100€2.950 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.900€4.100 – €7.500Hele dag
Spiltrap€8.200 – €13.600€5.400 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Merkelbeek.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Merkelbeek kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-merkelbeek-6447

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Merkelbeek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beekdaelen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Merkelbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden introduceren en informeert u over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Merkelbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Merkelbeek.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Merkelbeek binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator & Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Merkelbeek is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Merkelbeek hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie