Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doenrade

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Doenrade maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1900 oplopend tot 8900, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeekdaelen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6439
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Doenrade juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.000.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Doenrade. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.600 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.000 – €9.100€3.350 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.600€4.250 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €14.400€5.550 – €10.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Doenrade.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doenrade is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-doenrade-6439

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Doenrade voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beekdaelen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Doenrade lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en adviseert welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Doenrade.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Doenrade.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele grote leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Doenrade binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn + 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Doenrade is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Doenrade communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie