Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijnandsrade

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wijnandsrade biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1850 tot wel €9800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeekdaelen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6363
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Wijnandsrade mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Wijnandsrade. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.400€2.850 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.650 – €11.500€3.750 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.700€4.950 – €10.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijnandsrade.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wijnandsrade kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wijnandsrade-6363

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijnandsrade voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Beekdaelen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Wijnandsrade bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Wijnandsrade.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wijnandsrade.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal grote ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Erkende specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Wijnandsrade binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Minivator en Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wijnandsrade is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wijnandsrade hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 125 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie