Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bocholtz

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Bocholtz maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert bieden wij bruikbare gegevens m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Simpelveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €2400 tot zo’n €9000, inclusief montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Simpelveld | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Bocholtz juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Bocholtz. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.400€3.300 – €6.100halve dag
2 bochten€6.400 – €11.300€3.900 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.500€4.500 – €10.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bocholtz.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bocholtz is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bocholtz-6351

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bocholtz voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Simpelveld met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Simpelveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Simpelveld (https://www.simpelveld.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift kiezen die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 6369 ZG, Simpelveld
 • Website: www.simpelveld.nl
 • E-mail: zorgloket@simpelveld.nl
 • Telefoonnummer: 14045

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Bocholtz lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties laten zien en informeert welk merk/model past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Bocholtz.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Bocholtz.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende erkende leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf professionele traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Bocholtz binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp + PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bocholtz is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bocholtz benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie