Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berg en Terblijt

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Berg en Terblijt maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina vindt u waardevolle tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Valkenburg aan de Geul.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2500 & €9000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteValkenburg aan de Geul | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Berg en Terblijt juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Berg en Terblijt. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.900€3.450 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.500€3.550 – €7.200Hele dag
Spiltrap€8.100 – €14.400€4.800 – €10.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Berg en Terblijt.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Berg en Terblijt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u zo 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-berg-en-terblijt-6325

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Berg en Terblijt voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift selecteren die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Geneindestraat 1
 • 6301 HC, Valkenburg aan de Geul
 • Website: www.valkenburg.nl
 • E-mail: wmoloket@valkenburg.nl
 • Telefoonnummer: 0436099214

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Berg en Terblijt bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende liften laten zien en vertelt welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Berg en Terblijt.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Berg en Terblijt.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Grote (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Berg en Terblijt in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift & 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Berg en Terblijt is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Berg en Terblijt benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie