Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schin op Geul

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Schin op Geul biedt uitkomst! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina leest u nuttige tips over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Valkenburg aan de Geul.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2050 oplopend tot 9800, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Valkenburg aan de Geul | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Schin op Geul juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Schin op Geul. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.900€3.500 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.600 – €10.000€4.450 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.300 – €12.200€4.850 – €9.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schin op Geul.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schin op Geul is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-schin-op-geul-6305

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Schin op Geul voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift kopen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Geneindestraat 1
 • 6301 HC, Valkenburg aan de Geul
 • Website: www.valkenburg.nl
 • E-mail: wmoloket@valkenburg.nl
 • Telefoonnummer: 0436099214

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Schin op Geul lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Schin op Geul.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Schin op Geul.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende goede fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere geschikte merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Grote verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Schin op Geul al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn en Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schin op Geul is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schin op Geul werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie