Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lemiers

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Lemiers kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder leest u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Vaals.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1950 en €9700, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Vaals | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Lemiers juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.050 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Lemiers. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.800€3.500 – €6.1004,5 uur
2 bochten€6.300 – €11.200€3.700 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.500 – €13.000€5.350 – €9.0001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lemiers.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lemiers kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-lemiers-6295

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lemiers voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vaals met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Vaals. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Vaals (https://www.vaals.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Von Clermontplein 15
 • 6291 AT, Vaals
 • Website: www.vaals.nl
 • E-mailadres: wmoloket@vaals.nl
 • Telefoonnummer: 0433068534

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Lemiers vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past rijmt met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Lemiers.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Lemiers.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende bekende merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Lemiers in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lemiers is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lemiers verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie