Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vaals

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Vaals verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Vaals.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2500 tot maar liefst €8700, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Vaals | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Vaals april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of meer.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Vaals. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.750 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.800€3.100 – €5.8004,5 uur
2 bochten€5.650 – €10.000€3.750 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €12.200€4.650 – €9.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vaals.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vaals kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vaals-6291

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vaals voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenluxere stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vaals door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Vaals. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vaals (https://www.vaals.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Von Clermontplein 15
 • 6291 AT, Vaals
 • Website: www.vaals.nl
 • E-mail: wmoloket@vaals.nl
 • Telefoonnummer: 0433068534

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Vaals onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire liften laten zien en geeft aan welk model past bij uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Vaals.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vaals.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Extrema. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Vaals al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Platinum of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vaals is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vaals hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie