Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meerssen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Meerssen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via deze website treft u handige gegevens betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Meerssen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1950 oplopend tot 9300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Meerssen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Meerssen juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.300 of meer.
 • Extra’s zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Meerssen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€5.250 – €8.000€3.500 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.900€4.300 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.200€5.400 – €9.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Meerssen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Meerssen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-meerssen-6231

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Meerssen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief montage. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meerssen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Meerssen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift uitzoeken dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Beekstraat 51
 • 6231 LE, Meerssen
 • Website: www.meerssen.nl
 • E-mail: zorgloket@meerssen.nl
 • Telefoonnummer: 0433661662

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Meerssen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften laten zien en informeert welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Meerssen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Meerssen.

Populaire merken
In uw omgeving zijn 5 populaire producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse goede producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde specialisten van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Meerssen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Minivator & 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Meerssen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Meerssen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 105 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie