Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moorveld

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Moorveld kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze pagina treft u handige adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Meerssen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2300 tot maar liefst €9300, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMeerssen | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Moorveld april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Moorveld. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.650 – €9.600€3.150 – €5.8005 uur
2 bochten€5.750 – €11.400€4.250 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.000€5.100 – €9.7001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Moorveld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Moorveld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-moorveld-6237

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Moorveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meerssen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Meerssen. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Beekstraat 51
 • 6231 LE, Meerssen
 • Website: www.meerssen.nl
 • E-mail: zorgloket@meerssen.nl
 • Telefoonnummer: 0433661662

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Moorveld zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende systemen introduceren en informeert welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Moorveld.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Moorveld.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere professionele producenten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse populaire ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Moorveld binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn & TipTop verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Moorveld is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Moorveld hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie