Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maastricht Airport

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Maastricht Airport kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Hieronder treft u bruikbare informatie met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Beek.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €8600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Beek | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Maastricht Airport juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Maastricht Airport. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.650 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.200€3.250 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.900€4.100 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.200€4.600 – €9.9001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Maastricht Airport.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Maastricht Airport is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-maastricht-airport-6199

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Maastricht Airport voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beek binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Beek. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Beek (https://www.gemeentebeek.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 9
 • 6191 KA, Beek
 • Website: www.gemeentebeek.nl
 • E-mail: info@gemeentebeek.nl
 • Telefoonnummer: 0464389342

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Maastricht Airport lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende uitvoeringen laten zien en geeft aan welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Maastricht Airport.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Maastricht Airport.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal goede traplift bouwers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Maastricht Airport binnen een paar weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maastricht Airport is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maastricht Airport werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie