Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Puth

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Puth kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina vindt u handige details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 en €8300, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeekdaelen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6155
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Puth juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.950.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Puth. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.900€3.150 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.900€3.900 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €12.700€5.500 – €9.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Puth.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Puth is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-puth-6155

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Puth voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Beekdaelen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Puth onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Puth.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Puth.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse professionele traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum, Minivator. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Puth binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Puth is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Puth verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel ligt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie