Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Munstergeleen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Munstergeleen maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische tips inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Sittard-Geleen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 en €9700, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Sittard-Geleen | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Munstergeleen juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Munstergeleen. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.150 – €8.100€3.500 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.600€3.900 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €14.000€5.450 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Munstergeleen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Munstergeleen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-munstergeleen-6151

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Munstergeleen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sittard-Geleen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sittard-Geleen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model kopen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dr. H. van der Hoffplein 1
 • 6162 BG, Sittard-Geleen
 • Website: www.sittard-geleen.nl
 • E-mail: wmo@sittard-geleen.nl
 • Telefoonnummer: 14046

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Munstergeleen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende opties introduceren en informeert u over welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Munstergeleen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Munstergeleen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf bekende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Gerenommeerde installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Munstergeleen al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah & RecentLift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Munstergeleen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Munstergeleen hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie