Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Beek vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met waardevolle details wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Beek.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 tot maar liefst €10000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Beek | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Beek april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Beek. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.450 – €9.100€3.000 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.700€4.450 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.650 – €13.100€4.800 – €10.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Beek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-beek-6191

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Beek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beek door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beek. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beek (https://www.gemeentebeek.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift kopen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 9
 • 6191 KA, Beek
 • Website: www.gemeentebeek.nl
 • E-mailadres: info@gemeentebeek.nl
 • Telefoonnummer: 0464389342

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Beek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en geeft aan welk type lift past rijmt met uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Beek.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Beek.

Goede merken
In ons land zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele erkende fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Beek al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa + Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beek is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beek communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie