Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijlre

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Wijlre maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina kunt u aan de slag met praktische specificaties m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, technische details, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1850 & €8100, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGulpen-Wittem | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6321
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wijlre juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Wijlre. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€5.050 – €8.600€2.700 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.700€3.800 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.250 – €13.100€5.450 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wijlre.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wijlre kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wijlre-6321

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijlre voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift kopen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Wijlre subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Wijlre.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Wijlre.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Wijlre binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Otolift + TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wijlre is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wijlre verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie