Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Simpelveld

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Simpelveld biedt uitkomst! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bieden wij belangrijke informatie wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Simpelveld.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €2350 tot maar liefst €9600, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Simpelveld | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Simpelveld mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties als een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Simpelveld. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.000€3.450 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.200€3.600 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €13.100€4.950 – €9.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Simpelveld.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Simpelveld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-simpelveld-6369

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Simpelveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Simpelveld via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Simpelveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Simpelveld (https://www.simpelveld.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 6369 ZG, Simpelveld
 • Website: www.simpelveld.nl
 • E-mailadres: zorgloket@simpelveld.nl
 • Telefoonnummer: 14045

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Simpelveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Simpelveld.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Simpelveld.

Geschikte merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Simpelveld binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Acorn of Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Simpelveld is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Simpelveld hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie