Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voerendaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Voerendaal biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht vindt u waardevolle gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Voerendaal.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 tot wel €9400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVoerendaal | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Voerendaal mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.500 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Voerendaal. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.600 – €2.200halve dag
1 bocht€5.050 – €8.000€3.300 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€5.500 – €10.200€4.350 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.800€4.850 – €10.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Voerendaal.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Voerendaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-voerendaal-6367

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Voerendaal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voerendaal binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Voerendaal. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voerendaal (https://www.voerendaal.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6367 ED, Voerendaal
 • Website: www.voerendaal.nl
 • E-mail: info@voerendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0455753399

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Voerendaal onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert u over welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Voerendaal.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Voerendaal.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele erkende leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Voerendaal in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Voerendaal is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Voerendaal verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie