Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Walem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Walem maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u belangrijke details inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, technische details, de geschatte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Valkenburg aan de Geul.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2000 tot maar liefst €8200, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteValkenburg aan de Geul | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Walem juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Walem. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.400€2.650 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.400€4.350 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.400€5.200 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Walem.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Walem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-walem-6342

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Walem voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een stoellift selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Geneindestraat 1
 • 6301 HC, Valkenburg aan de Geul
 • Website: www.valkenburg.nl
 • E-mail: wmoloket@valkenburg.nl
 • Telefoonnummer: 0436099214

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Walem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften introduceren en informeert welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Walem.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Walem.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele betrouwbare producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Walem binnen een paar weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Otolift en Extrema beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Walem is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Walem verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie