Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schinveld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Schinveld maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht bieden wij praktische adviezen wat betreft trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot wel €9800, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBeekdaelen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Schinveld juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Schinveld. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.900€2.650 – €6.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.800 – €10.900€4.450 – €8.000Hele dag
Spiltrap€7.600 – €12.000€4.950 – €9.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Schinveld.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Schinveld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schinveld-6451

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Schinveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Beekdaelen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Schinveld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties tonen en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Schinveld.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Schinveld.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare merken De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Schinveld in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah & Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Schinveld is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schinveld communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie