Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerlen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Heerlen maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze site treft u uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Heerlen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €2250 oplopend tot 9500, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeerlen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6416
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Heerlen juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Heerlen. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.700 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.100 – €6.6001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.200€3.900 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.800€4.600 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heerlen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Heerlen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heerlen-6416

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Heerlen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerlen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerlen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerlen (https://www.heerlen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kopen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 6411 HK, Heerlen
 • Website: www.heerlen.nl
 • E-mail: gemeente@heerlen.nl
 • Telefoonnummer: 14045

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Heerlen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Heerlen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Heerlen.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele professionele traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Heerlen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift en TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heerlen is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Heerlen werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie