Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berg en Dal

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Berg en Dal maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 en €9100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Berg en Dal | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Berg en Dal mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.600 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Berg en Dal. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.700 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.400 – €9.100€2.500 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.800 – €10.600€3.650 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.100€4.750 – €9.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Berg en Dal.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berg en Dal is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-berg-en-dal-6571

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Berg en Dal voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kopen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mail: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Berg en Dal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden tonen en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook actief zijn in Berg en Dal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Berg en Dal.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Berg en Dal al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Berg en Dal is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Berg en Dal hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie