Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heilig Landstichting

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Heilig Landstichting maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl leest u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2550 tot maar liefst €8400, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Berg en Dal | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Heilig Landstichting juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Heilig Landstichting. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.650 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.800€3.350 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.650 – €10.700€3.650 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.900 – €14.200€5.100 – €9.6006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heilig Landstichting.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heilig Landstichting kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-heilig-landstichting-6564

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heilig Landstichting voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Heilig Landstichting zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Heilig Landstichting.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heilig Landstichting.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf erkende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele geschikte leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Heilig Landstichting binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Acorn en Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heilig Landstichting is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heilig Landstichting benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie