Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groesbeek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Groesbeek biedt uitkomst! Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en moeiteloos van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met praktische gegevens wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1800 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Berg en Dal | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Groesbeek juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Groesbeek. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.500 – €9.700€3.450 – €5.900halve dag
2 bochten€5.550 – €11.000€4.300 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.100€4.900 – €9.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Groesbeek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Groesbeek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-groesbeek-6561

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groesbeek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Berg en Dal. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een model uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mail: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Groesbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en adviseert welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Groesbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Groesbeek.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Groesbeek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare en TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Groesbeek is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Groesbeek hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie