Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weurt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Weurt kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website bieden wij praktische specificaties omtrent trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Beuningen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1700 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBeuningen | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Weurt juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Weurt. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.200€2.750 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.350 – €10.300€3.700 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.400 – €13.700€5.350 – €10.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Weurt.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Weurt is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-weurt-6551

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Weurt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beuningen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Beuningen. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Van Heemstraweg 46
 • 6641 AE, Beuningen
 • Website: www.beuningen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beuningen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Weurt onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen tonen en vertelt welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Weurt.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Weurt.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf goede merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse professionele leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Weurt binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift en Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Weurt is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Weurt werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie