Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beuningen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Beuningen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl vindt u bruikbare informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Beuningen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €1650 tot wel €8800, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBeuningen | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Beuningen juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of meer.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Beuningen. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.300€2.650 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.550 – €11.000€4.250 – €7.200Eén dag
Spiltrap€7.500 – €12.300€4.800 – €9.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Beuningen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beuningen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beuningen-6642

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Beuningen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beuningen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Beuningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Van Heemstraweg 46
 • 6641 AE, Beuningen
 • Website: www.beuningen.nl
 • E-mail: gemeente@beuningen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Beuningen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Beuningen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beuningen.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken garanderen een snelle levering en een goede service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele bekende producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Beuningen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift en TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beuningen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Beuningen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie