Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ewijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ewijk biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bieden wij handige beschrijvingen t.a.v. trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Beuningen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 en €8200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Beuningen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ewijk april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Ewijk. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.650 – €2.150halve dag
1 bocht€4.900 – €8.700€2.750 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.300 – €10.400€4.150 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €13.400€5.150 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ewijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ewijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ewijk-6644

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Ewijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beuningen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Beuningen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem laten installeren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Van Heemstraweg 46
 • 6641 AE, Beuningen
 • Website: www.beuningen.nl
 • E-mail: gemeente@beuningen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Ewijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen laten zien en vertelt welk merk/model aansluit op uw situatie. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Ewijk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Ewijk.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken waarborgen een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele erkende leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Ewijk al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift & Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ewijk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ewijk hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie